Ποιότητα Δαπέδου
Home

 

 

Up
Μεθοδολογία
Δαπεδα-Δρόμοι
Φυλλάδια / Ταινίες
Φωτό έργων
Ποιότητα Δαπέδου
Σεμινάρια
Συνδέσεις (Links)
Επικοινωνία

 

Οι κύριες μεθοδολογίες για την προεργασία των σκυροδετημένων ή βιομηχανικών δαπέδων είναι η χρήση μηχανών Σφαιροβολής, τριβείων, και φρεζών  μπετού.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτούνται διαδοχικά περάσματα και των τριών μηχανημάτων.

(π.χ πρώτα φρεζάρισμα για "κατέβασμα" της στάθμης του δαπέδου, μετά τρίψιμο για επιπέδωση και εξομάλυνση των αποτυπωμάτων της φρέζας, και μετά σφαιροβολή για δημιουργία μικροεκτάχυσνης και μικροϋφής για άριστη αναρρόφηση του ασταριού της επόμενης; φάσης.

 

Κάθε μεθοδολογία έχει υπέρ και κατά

 

 

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΗ      (SHOT BLASTING)

 

ΥΠΕΡ :

Πολύ μεγάλη παραγωγή ανά ημέρα,

Χωρίς καθόλου σκόνη, ούτε στο περιβάλλον ούτε στο δάπεδο.

"Χτυπάει" ομοιόμορφα προεξοχές και κοιλάδες δαπέδου (κατάλληλη και για βοτσαλωτά  ή σταμπωτά)

Άριστη & ελεγχόμενη ποιότητα εκτράχυνσης/ καθαρισμού / μικροϋφής

 

ΚΑΤΑ:

Ακριβός εξοπλισμός - με αργό χρόνο απόσβεσης

Απαιτεί μεγάλη παροχή τριφασικού ρεύματος (63Α)

Απαιτεί μετακίνηση μεγάλου συνεργείου και φορτηγού

Δεν "εξομαλύνει" σαμαράκια ή ανομοιομορφίες του δαπέδου

 

 

 

ΤΡΙΒΕΙΑ          (GRINDING)

ΥΠΕΡ :

Πολύ φθηνός εξοπλισμός - με γρήγορο χρόνο απόσβεσης

Δεν απαιτεί μεγάλη παροχή ρεύματος

Δεν απαιτεί μετακίνηση μεγάλου συνεργείου

Εξομαλύνει & λειαίνει σαμαράκια και ανομοιομορφίες του δαπέδου

 

ΚΑΤΑ:

Μέτρια έως χαμηλή παραγωγή ανά ημέρα,

Πολύ ή μέτρια διάχυση σκόνης στα περιβάλλον και στο δάπεδο

Απαιτεί πολλαπλά σκουπίσματα

Λειαίνει μόνον προεξοχές και ΟΧΙ τις κοιλάδες του δαπέδου (Ακατάλληλη για βοτσαλωτά  ή σταμπωτά)

 

 

 

ΦΡΕΖΑ BETON        (SCARIFICATION)

ΥΠΕΡ :

Αρκετά οικονομικός εξοπλισμός - με μέσο χρόνο απόσβεσης

Δεν απαιτεί μεγάλη παροχή ρεύματος - Υπάρχουν και βενζινοκίνητες

Δεν απαιτεί μετακίνηση μεγάλου συνεργείου (εκτός των πολύ μεγάλων φρεζών)

Δυνατότητα "κατεβάσματος" του δαπέδου κατά αρκετά χιλιοστά με ένα πέρασμα

 

ΚΑΤΑ:

Χαμηλή έως πολύ χαμηλή παραγωγή ανά ημέρα,

Μεγάλη διάχυση σκόνης στα περιβάλλον και στο δάπεδο

Απαιτεί πολλαπλά και δύσκολα σκουπίσματα

Αφήνει δάπεδο με πολλαπλές "γραμμές" ή "σκαμμένη / τραχιά" επιφάνεια

 

 

 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΑΠΕΔΟΥ  -  ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ / ΠΑΡΑΛΑΒΗ

 

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα η έννοια της ποιότητας του Βιομηχανικού δαπέδου πρίν την διάστρωση βαφών, εποξειδικών ή άλλων ρητινούχων συστημάτων είναι ασαφής.

 

Οι αναθέτες ή οι φορείς δεν γνωρίζουν τις απαιτήσεις τους και πρακτικά δεν έχουν τρόπο να τις καθορίσουν διότι δεν είναι διαδεδομένες οι προδιαγραφές για την επεξεργασία των δαπέδων.  Επαφίενται λοιπόν στην "ευσυνειδησία" ή στην τεχνογνωσία των εφαρμοστών και στις θεωρητικές υποδείξεις των εταιριών εμπορίας ή παραγωγής υλικών.

 

Σε όσα έργα έχουμε έως σήμερα παράσχει τις υπηρεσίες μας, οι απαιτήσεις της ζητούμενης υφής του δαπέδου από τον αναθέτη ή τον εφαρμοστή γίνονται επί τόπου στο έργο, μετά από δοκιμαστικό πέρασμα της μηχανής σφαιροβολής για 1-2 μέτρα υπό διαφορετικές ρυθμίσεις (όπως ταχύτητας όδευσης, παροχής σφαιριδίων, διαμέτρου σφαιριδίων κλπ), ο δε έλεγχος της μικροϋφής της επιφάνειας γίνεται με τους κάτωθι 3 "επιστημονικούς" τρόπους:

 

α) Κοιτάζοντας το δάπεδο (γιατί αρκετοί είναι "υπέρβαροι" και δεν μπορούν να σκύψουν!!!

β) Χαϊδεύοντας το δάπεδο (οι πλέον ευκίνητοι και αδύνατοι !!!)

γ) Κλωτσώντας ή σέρνοντας το πόδι στο δάπεδο (οι πλέον τεμπέληδες !!!)   (Ασ' συγχωρήσουν τους αστεϊσμούς μου οι πελάτες και οι συνεργάτες μου)

 

Πέραν από συγκεκριμένες μεθοδολογίες ελέγχου, που περιγράφονται σαφώς σε διάφορα πρότυπα ISO και απαιτούν χρήση ειδικού εξοπλισμού καταγραφής της ποιότητας εκτράχυνσης και πρόσφυσης και που είναι αρκετά χρονοβόροι και ακριβοί, υπάρχει η διεθνώς εφαρμοζόμενη μεθοδολογία ΟΠΤΙΚΟΥ ελέγχου.

 

Με την μεθοδολογία ΟΠΤΙΚΟΥ ελέγχου, γίνεται οπτική αντιπαραβολή 9 πρότυπων πλακιδίων (διαστάσεων ~60χ120mm έκαστο) με την υφή που έχει επιτευχθεί στο δάπεδο

 

Το International Concrete Repair Institute έχει αναπτύξει τα πρότυπα πλακίδια, όπου εύκολα καθορίζεται το "προφίλ" του δαπέδου και ονομάζονται πλακίδια CSP  (Concrete Surface Profile), φωτογραφίες των οποίων παρατίθενται κάτωθι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

 

Ο καθαρισμός μεγάλων μεταλλικών επιφανειών σήμερα στην Ελλάδα γίνεται με μηχανές αμμοβολής (ψηγματοβολής) & υδροβολής. Στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζεται και η Σφαιροβολή διότι δεν παράγει σκόνη και κυρίως παράγει ΕΛΑΧΙΣΤΑ απόβλητα ή μπάζα και επιπροσθέτως δεν διασπείρει σκόνη στο περιβάλλον ή στην θάλασσα. Είναι δηλαδή περιβαλλοντικά φιλική διαδικασία

 

Μικρές σε έκταση επιφάνειες είναι δυνατόν να καθαριστούν και με άλλους μηχανικούς τόπους όπως με γωνιακούς τροχούς, με μηχανικές ή χειροκίνητες συρματόβουρτσες, με μηχανικά ή χειροκίνητα ματσακόνια, με μηχανές περιστρεφόμενων αλυσίδων, ή με "κοκοράκια" κλπ

 

Ο καθαρισμός των μεταλλικών επιφανειών από σκουριές, παλιά χρώματα, παλιά αστάρια, στα πλοία ή σε μεγάλες δεξαμενές καυσίμων διεθνώς σήμερα γίνεται με συνδυασμό δύο ή τριών μεθοδολογιών,  ήτοι:

 

α) Με ματσακόνια ή αεροματσάκονα ή υδροβολή σε "ευαίσθητες" περιοχές

β) Με αμμοβολή ή υδροβολή σε δύσκολες περιοχές όπως σε γωνίες ελασμάτων, σε μορφοσιδηρούς δοκούς, γύρω από παξιμάδια, πίσω και δίπλα από γωνίες νομέων κλπ

γ) και με ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΗ στις μεγάλες επίπεδες χωρίς εμπόδια επιφάνειες. Η σφαιροβολή είναι γνωστή στην ναυπηγική βιομηχανία και ως impeller centrifugal blasting

 

Υπάρχουν μηχανές σφαιροβολής ακόμη και για κατακόρυφες επιφάνειες με πάρα πολύ μεγάλους παραγωγικούς ρυθμούς και πάντα χωρίς διασπορά σκόνης

 

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Η αξιολόγηση της ποιότητας καθαρισμού είναι κυρίως οπτική και τα πιο διαδεδομένα πρότυπα είναι αυτά της NACE (National Assosiation of Corrosion Engineer) και του SSPC (Steel Structures Painting Council) στις ΗΠΑ καθώς και το ISO 8501-1

 

Οι ποιότητες καθαρισμού μετάλλων κατηγοριοποιούνται στις κάτωθι κύριες κατηγορίες

 

SA για διαδικασίες Ψηγματοβολής (αμμοβολή, σφαιροβολή), περιλαμβάνεται και η υδροβολή)

ST για διαδικασίες μηχανικού καθαρισμού χωρίς βολή (τρίψιμο)

F  για διαδικασίες με χρήση φλόγας

 

 

Οι τέσσερις βαθμοί οξείδωσης των επιφανειών είναι :

 

Βαθμός Α:    Χαλύβδινη επιφάνεια, πλήρως καλυμμένη από καλά προσκολλημένη σκωρία ελάστρου (καλαμίνα), χωρίς καθόλου άλλη σκουριά

Βαθμός Β:    Χαλύβδινη επιφάνεια, η οποία έχει αρχίσει να οξειδώνεται και της οποίας η καλαμίνα έχει αρχίσει να αποφλοιώνεται.

Βαθμός C:    Χαλύβδινη επιφάνεια, της οποίας η καλαμίνα έχει φύγει με την οξείδωση ή μπορεί να αποκολληθεί με ξύσιμο και η οποία έχει μόνο λίγους βελονισμούς (pitting), ορατούς με γυμνό μάτι.

Βαθμός D :    Χαλύβδινη επιφάνεια, της οποίας η καλαμίνα έχει φύγει με την οξείδωση και η οποία έχει πολλούς βελονισμούς, που φαίνονται με το μάτι

 

 

Οι τέσσερις βαθμοί προετοιμασίας της επιφάνειας με ψηγματοβολή, είναι οι ακόλουθοι:

 

Sa 1:     Ελαφρά ψηγματοβολή μέχρις ότου απομακρυνθούν η αποκολλημένη καλαμίνα, οι αποκολλημένες σκουριές και τα αποκολλημένα ξένα σώματα.

Sa 2:     Eπιμελημένη ψηγματοβολή μέχρις ότου απομακρυνθούν όλη η καλαμίνα, οι σκουριές και τα ξένα σώματα. Η επιφάνεια καθαρίζεται με καθαρό και ξηρό πεπιεσμένο αέρα ή βούρτσα. Η επιφάνεια μετά τον καθαρισμό πρέπει να έχει χρώμα προς το φαιό.

Sa 21/2:     Πολύ επιμελημένη ψηγματοβολή. Η καλαμίνα, οι σκουριές και τα ξένα σώματα απομακρύνονται τόσο καλά, ώστε τα ίχνη που απομένουν να φαίνονται σαν ελαφρές σκιές ή γραμμές. Κατόπιν η επιφάνεια καθαρίζεται με κάποιον από τους προαναφερθέντες τρόπους.

Sa 3:     Ψηγματοβολή μέχρι καθαρό («λευκό») μέταλλο. Η καλαμίνα, οι σκουριές και τα ξένα σώματα πρέπει να απομακρυνθούν τελείως. Κατόπιν η επιφάνεια καθαρίζεται όπως και προηγουμένως. Μετά τον καθαρισμό η επιφάνεια έχει ομοιόμορφο μεταλλικό χρώμα.

 

 

Αξιολόγηση μεθόδων μηχανικού καθαρισμού

 

St 1:      επιφάνειες ακατάλληλες για βαφή.

St 2 :     Λεπτομερής καθαρισμός με εργαλεία χειρός ή εργαλεία ισχύος. Όταν η επιφάνεια εξετάζεται χωρίς μεγέθυνση, πρέπει να είναι απαλλαγμένη από ορατά λάδια, λίπη, ακαθαρσίες και ελαφρώς προσκολλημένη καλαμίνα, επιστρώματα βαφής και ξένα υλικά.

St 3 :     Πολύ λεπτομερής καθαρισμός με εργαλεία χειρός ή με εργαλεία ισχύος. Ισχύει ό,τι ισχύει και για το βαθμό προετοιμασία St 2 , με τη διαφορά ότι τώρα η επιφάνεια θα υποστεί πιο λεπτομερή προετοιμασία ώστε να αποκτήσει μια μεταλλική λάμψη.

 

 

Αξιολόγηση μεθόδων καθαρισμού με Φλόγα

 

F 1:     καθαρισμός με φλόγα. Η επιφάνεια του χάλυβα, όταν εξετάζεται χωρίς μεγεθυντικό φακό, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από την καλαμίνα, τη σκουριά, παλαιά βαφή και από ξένα υλικά (υδατοδιαλυτά άλατα, κατάλοιπα) συγκολλήσεων. Οποιαδήποτε εναπομείναντα κατάλοιπα θα φαίνονται μόνον ως αποχρωματισμός της επιφάνειας (σκιές διαφορετικών χρωμάτων).

 

 

Σχόλιο:

Για λόγους αυξημένων  απαιτήσεων ποιότητας αλλά και εργοταξιακής ασφάλειας, συνιστάται ολες τις εργασίες Καθαρισμού μετάλλων όπως και επεξεργασίας βιομηχανικών δαπέδων πρέπει να τις διεξάγουν τεχνίτες πιστοποιημένοι σε αυτήν την συγκεκριμένη ειδικότητα η τουλάχιστον υπό την επίβλεψη τεχνίτη η μηχανικού πιστοποιημένου από αναγνωρισμένο φορέα σε διαδικασίες ψηγματοβολών/καθαρισμού

 

 

 

 ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΗ  -  Ζήσιμος Ιωάννης        www.sfairovoli.gr     mail: info@sfairovoli.gr
Παροχή υπηρεσιών σφαιροβολής βιομηχανικών δαπέδων & Ασφαλτοταπήτων
Γρηγ. Κυδωνιών 14  -  171.23  Ν. Σμύρνη Αττικής  -  τηλ: 210-93.15.435  -  fax: 210-93.15.513